2 Nisan 2009 Perşembe

MediaCat’in muhteşem kapağı!

Elma+Alt+Shift'ten aynen alıyorum. Fırat altına imzamı atacağım harika bir yazı yazmış.



Atatürk’ün Harf Devrimi’ni yansıttığı bu en önemli fotoğraflarından biri, MediaCat dergisi ve M.A.R.K.A. reklam ajansı tarafından saçmasapan bir şekilde, dünyayı işgal etmekten başka bi boka yaramayan Amerikan başkanının kafasıyla yerle bir olmuş. Tepki almayı başardınız mı? Evet… Yaratıcı mısınız? Kesinlikle hayır… Sığ mısınız? Ona ne şüphe…

Ayrıca MediaCat’in tepkileri öngörerek yaptığı açıklama da takdire şayan: “Mustafa Kemal Atatürk nasıl liderliği ile Türk milletini ayağa kaldırarak ileriye taşıdıysa, Obama’nın da aynı şeyi Amerikalılar için yaptığını vurgulayan tasarım sanatçımız, yenilikçilik ve yol göstericilik bakımından Obama’nın da Atatürk’ün yolunu izlediğini bu kapakla anlatmak istiyor.” Devamı şurada.

Obama’nın ve diğer Amerikan başkanlarının tek yaptığı halkı için başka ülkeleri işgal etmektir. M.A.R.K.A.’nın başındaki adam nasıl olur da işgalci bir başkanla, yenilikçi bir lideri aynı kefeye koyabilir? Ne zamandan beri böyle önemli değerleri yok saymaya başladı reklam dünyası da? Bu kadar mı aciz ve onursuz bir toplum olduk biz? Tek önemli değerimiz Atatürk’tü ve onu da alaşağı etmeye çalışıyorlar. Gerçekten bıktım bundan.

Hiç yorum yok: