9 Ocak 2009 Cuma

istanbulu cumle icinde kullandım-I

Uzun, yogun ve henuz bitmemis olan bir calisma doneminin sonuna yaklasirken, yine ayni calisma ugruna istanbula gittim. Yilbasinin hemen ertesi günü, Eskisehirden 02.20'da hareket edecek olan Fatih Ekspresine aldım internet biletimi. Randevularımı ayarladım. Arkadaş buluşmalarının bir bölümünü de. Aylar sonra kavuşacak olmanın heyecanı ile hazır ettim çantamı. Gecenin o saatinde sevgili arkadaşım Alper, beni gara bıraktı -herşey yolunda gidiyor-muş gibi görünüyor evet- ancak bir gar dolusu yolcu birkaç saniye içinde "ankara'dan haydarpaşa yönüne giden fatih ekspresi teknik bir arıza nedeniyle, saat 04.30 da garımızda olacaktır" anonsu ile derin bir uğultuda kayboldu.

04.30'da trene bindiğimizde dışarıdaki -19° lik soğuktan olsa gerek yarı uyur vaziyetteydim. Hatta o kadar ki tren hareket etmeden uykuya dalmıştım bile. Böyle yorucu bir yolculuktan sonra sabah 10'da istanbuldaydık. Evet Levent'teki ilk randevunun saatinde, biz Haydarpaşa'ya varmıştık. Allahtan trenden aradığımda Alpalsan Baloğlu oldukça anlayışlı davranarak randevu saatimizi esnetme inceliğinde bulundu. Saat 11.00'de, 2008 yılında "dünyanın en iyi matbaası" ödülünü alan A4 ofsetin ofisine varmayı başarmıştık. Hoş bir sohbetten ve ayılmak için içilen güzel bir çayın ardından Alpaslan bey kameranın önüne geçti ve sanki defalarca provasını yapmışız da bu çekim de onlardan biriymişcesine rahat ve doğal bir şekilde sorularımı yanıtladı. Büyük bir heyecanla ve konunun farklı açılımlarını da atlamadan. Kendisini dinlemek büyük bir keyifti doğrusu. (çekim görüntüsü eklenecek) Çekimden sonra Alpaslan bey bizi bırakmadı, artık öğlen yemeği vakti de geldiğinden ofisin yemekhanesine davet etti. Çeşit çeşit otlardan minik tadımlıklar ve memleket meseleleri, tasarım sorunları, matbaalar, gelişen üretim teknolojileri konulu konsantre sohbetimiz eşliğinde, alelacele yemeğimizi yedik ve kendisine teşekkür ederek ayrıldık.

-- sürecek--
şimdi ofisi "deniz ürünleri gecesi"ne yemeğe götürmem gerek :))

2 yorum:

phoenixia dedi ki...

peki..:/

miocaro dedi ki...

Phoooooooooo! hayir... yazdim ama ben geliyorum diye. :( senden ses cikmayinca belli ki yine bir aktivite icinde hatun kisi dedim. sen iste sana ozel gelirim sekerim. asma suratini lutfeeeeeen.